🚀 SosyalAtom
/blog/2022-instagram-trendleri-neler/2022-instagram-trendleri-neler
Blog

2022 Instagram Trendleri Neler?

SosyalAtom Logo

SosyalAtom

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

2022 Instagram Trendleri Neler?
Instagram Otomatik Beğeni Satın Al
En ucuz fiyat garantisiyle anında tamamlanan servislerimize göz atın.
Hızlı Üyelik
2022 Instagram Trendleri Neler?

Instagram Alışkanlıkları Değiştiriyor 

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesinden kaynaklı olarak hemen her şey değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Artık dönemin en iyileri sayılan uygulamalar da yenilikleri takip ediyor. Bunlar, hem uygulamalara gelen güncellemeler hem de toplumların ilgisinin yöneldiği noktalara göre değişiklik gösteriyor.

Daha detaylı incelendiğinde değişikliklerin, kullanıcıların, fenomenlerin de yeni trendlere göre ilerlediği biliniyor. Çünkü yalnızca gelişimi takip edenler ilerlemeyi hak ediyor. Sürekli yerinde sayan, ilerlemeleri takip etmeyen hesaplarsa zamanla sıradanlaşıp büyük kitlelerin ilgisinden çıkıyor. Sosyal medya uygulamalarının her birinde olduğu gibi İnstagram üzerinde de trendlerin büyük bir önemi olduğu görülüyor. Peki 2022 Instagram trendleri neler, biliyor musunuz?


Instagram trendleri, son dönemde kullanıcıların ilgisini çeken, ön planda olan yenilikleri, konuları baz almaktadır. Yani şu anda milyarlarca kullanıcısı olan İnstagram’da tıpkı toplumun gerçekliğinde olduğu gibi dönem dönem bazı detayları daha çok benimsiyor. İnsanlar bir konuda aynı anda ses çıkarıp, aynı anda susuyorlar. İşte bunlar da trendlerin oluşmasına neden oluyor. İnstagram bünyesinde de güncellemelerin ve yeniliklerin sürekli olması, her daim daha farklı, işlenebilecek ve kişileri bir araya getirecek durumların var olmasının asıl nedeni. Diğer yandan keşfet sekmesi de bu aşamada büyük bir rol oynuyor. İnsanların videolarına, paylaşımlarına konu edindiği farklılıklar, bir anda tüm insanların ilgisini çekebiliyor. 2022 içerisinde gözde olacak trendlerse şimdiden kendini belli etmeye başladı bile. 


Instagram Artık Gerçekliğe Daha Yakın

Artık Instagram üzerindeki popüler konular ve işlemler sürekli değişiklik gösteriyor. Bunlardan biri, gönderilerin değil hikayelerin ön plana çıkması. Eskiden herkes gönderi paylaşmaya, gönderilerinin önce çıkmasına önem verirken artık aktiflik hikayeler üzerinden sağlanıyor. İnsanların çoğu, Instagram’daki varlığını hikaye paylaşarak gösteriyor. Hatta çoğu kişinin hesabı içerisinde hikayeleri izleyip uygulamadan çıktığını görebilirsiniz. Bu da ilgi odağının hikayeler olduğunu, yeni trendin bir süre daha böyle devam edeceğini gösteriyor. Diğer bir durumsa, artık filtrelerin ortadan kalkacak olması. Bazı fenomenlerin başlattığı bu durum, ülkelere, dünyaya yayılmış durumda. İnsanlar artık İnstagram üzerindeki estetiklik tabularını yıkmayı seçiyor. 


Kendilerini filtrelerle değiştirmek yerine, gerçek unsurlarla var olmaktan yanalar.
Instagram üzerindeki en büyük değişikliklerden biriyse, artık hikayelerde ses kullanılması. Öncelerde ses kullanımı bu kadar yaygın değilken artık hemen her hikaye üzerinde farklı bir ses yer alıyor. Bunun yanı sıra, giderek daha da büyüyecek olan diğer bir değişiklik, Instagram platformu üzerinden direkt olarak alışveriş yapılabiliyor olması. Bu durum, başlarda biraz garip gibi gelse de insanlar yavaş yavaş alışıyorlar. Sistemin tam olarak anlaşılması, çok daha fazla bir talebin olacağını gösterecektir. 


Instagram Kullanıcıları Keşfet Sekmesinde Saatler Geçiriyor

İnsanlar artık Instagram üzerinde, keşfet sekmesindeler. Keşfet sekmesi öncelerde bu kadar ön planda değilken, artık birçok üye, saatlerini keşfet üzerinde geçiriyor. Bunun en büyük nedeni, keşfet sekmesinin kullanıcıların ilgisine göre değişiklik göstermesi. Ayrıca keşfedin yanı sıra, Reels, Instagram Live, IGTV daha yoğun bir biçimde kullanılmaya başlandı. İnsanlar uygulamaya alınan güncellemeleri daha doğru ve aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyorlar. 2022 içerisinde tüm bu trendlerin daha da yoğun şekilde kullanılacağı söylenebilir.

Instagram Yorum Satın Al
En ucuz fiyat garantisiyle anında tamamlanan servislerimize göz atın.
Hızlı Üyelik

SosyalAtom çok ucuz ve yüksek kaliteli takipçiler, aboneler, beğeniler ve izlenmeler gibi sizi hedefinize ulaştıracak yüzlerce servis sağlamaktadır.

🗺️

Site Haritası

Aradığınızı hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayan SosyalAtom içinde kolayca gezinebilirsiniz.